Poslovanje ugostiteljskog objekta u velikoj meri zavisi od optimizacije rada. Brzo usluživanje klijenata je imperativ, ali to zahteva dobru organizaciju posla. eBar je moderan, potpuno prilagodljiv sistem za vođenje poslovanja u ugostiteljskom objektu (restoranu, kafiću, pabu, diskoteci, pekari…), koji će vam omogućiti upravo to – bolju organizaciju posla i uštedu resursa.

SCREENSHOTS

IZVEŠTAJI

NAJVAŽNIJE FUNKCIJE

Prilagođavamo se vama

Zahvaljujući potpuno prilagodljivom interfejsu koji preslikava dimenzije i oblik ugostiteljskog objekta, ali i lokacije stolova u njemu, naš softver se u potpunosti integriše i prilagođava vašem poslovanju. Uzimajući u obzir sve parametre postojećeg poslovanja optimizuje ga i obezbeđuje povećanje profitne stope.

Jednim klikom do narudžbine

Da bi se posao obavio brzo i efikasno, neophodno je da upotreba softvera bude maksimalno pojednostavljena. Najčešće naručivani artikli se mogu postaviti na glavni ekran, bez obzira kojoj kategoriji pripadaju, čime im se obezbeđuje direktan pristup. Time se drastično ubrzava vreme od trenutka preuzimanja narudžbine do usluživanja gostiju.

Daljinska kontrola stanja

Vlasnik ste ugostiteljskog objekta i želite da imate uvid u poslovanje? Zahvaljujući eBaru ne morate da budete prisutni u objektu da biste bili u prilici da to uradite. Bilo da se nalazite na moru, planini, ili u svojoj kući, dovoljno je da pri ruci imate računar i Internet konekciju. Kroz zaštićen sistem obezbedili smo vam daljinski pristup programu.

Specifikacija računa

eBar omogućava generisanje reprezentativnog PDV računa u A4 formatu, sa logoom vašeg ugostiteljskog objekta. Osim što izgleda lepo, ovakav PDV račun predstavlja i besplatnu reklamu za vaše preduzeće.

Razdvajanje porudžbine

Iako je najčešća situacija da jedan sto ima jedinstven račun, ponekad se desi situacija kada gost želi da plati samo svoj deo. eBar donosi mogućnost razdvajanja porudžbine, gde se na jednostavan način mogu izdvojiti stavke i na taj način od jednog računa napraviti onoliko različitih računa koliko je potrebno.

Prodaja po nomativima

Svaki artikal sastoji se iz određenog broja sastojaka sa tačno definisanim količinama. Na osnovu toga se prilikom prodaje artikla automatski obračunava koliko je utrošeno sastojaka i ti iznosi se automatski umanjuju sa stanja.

Happy Hour

Mnogi ugostiteljski objekti praktikuju da u određenom vremenskom intervalu tokom dana snize cene svojih proizvoda (tzv. “Happy Hour“). eBar dozvoljava definisanje više cena za svaki artikal (standardna i Happy Hour cena).

Muzički dinar

U ugostiteljskim objektima sa muzikom postoji praksa da se na svaki račun obračuna i određeni iznos novca namenjen muzičarima, tzv “Muzički dinar“. eBar omogućava da se definiše i po potrebi uključi ova stavka u račune.

Pregled zarade po artiklima

eBar moze da računa zaradu za svaki pojedinačni artikal (na osnovu njegove prodajne cene i ulaznih cena sastojka u njima), pomocu koje može da se vidi koliku bruto zaradu donosi pre odbijanja drugih troškova poslovanja (plate, amortizacija, kirija, struja…). Zarada može da se obračunava po artiklima, ali i po grupi artikala (alkoholna pića, topli napici, sokovi…).

Radni nalog

Uglavnom se obračun utroška hrane obavlja ručno, što iziskuje mnogo vremena. eBar poseduje kompletnu statistiku prodatih obroka, kao i mere svakog pojedinačnog sastojka od kojih se priprema obrok. Iz te statistike eBar jednostavno proracunava ukupan utrošak sastojaka, kao i utrošak sastojka za svaki obrok pojedinacno.

Konfigurabilan sistem naplate

Veći ugostiteljski objekti često imaju više naplatnih mesta. eBar može da se konfiguriše da različita naplatna mesta koriste samo jedan centralizovan fiskalni štampač i štampač za porudžbine. Ukoliko vam više odgovara, moguća je i varijanta da svako naplatno mesto bude zasebno (sa odvojenim fiskalnim štampačima) i da se koristi vise štampačima za porudžbine(kuhinja, sank…). Podržan je neograničen broj kombinacija.

VIP Gosti

Redovnim gostima vašeg restorana možete da poklonite VIP kartice. Sa ovim karticama oni mogu da budu nagrađeni popustima ili nekim drugim pogodnostima u skladu sa vašim „loyalty“ programom. Sa VIP karticama obezbeđujete i odličnu reklamu za vaš restoran. Kartice možete da dizajnirate u skladu sa vašim željama i potrebama i time dobijate još jedan atraktivan marketinški kanal bez dodatnih ulaganja.

Prebacivanje otvorenih računa

Ukoliko konobar završi smenu pre nego što se naplate računi na svim stolovima, neće morati da uznemirava goste. Umesto toga sva zaduženja po stolovima mogu da se prebace na konobara koji tek počinje smenu.

Modifikatori

Modifikatori se koriste ukoliko gost želi dodatnu uslugu koja nije navedena u cenovniku (na primer, pica sa dodatnim kačkavaljem, ili pomfrit sa ekstra kečapom). Konobar prilikom unosa u račun za svaki artikal može da doda modifikatore. Za modifikatore je dozvoljeno definisanje cene i normativa (dodatna porcija kačkavalja za picu – 100 dinara, 50 grama). Prilikom unosa modifikatora, automatski će se sa stanja skinuti iznost dodatne porcije, vrednost modifikatora će se pridodati računu, a na štampačima na šanku i u kuhinji će se automatski prikazati dodatni zahtevi gosta.