eBar je sertifikovan i odobren od strane Poreske Uprave Republike Srbije.

Krajnji rok za prelazak na novu fiskalizaciju je 30. April 2022. sto znači da svi korisnici postojecih fiskalnih uredjaja do tada moraju preći na novi sistem.

 

Većina ugostitljskih objekata  već ima sve što je potrebno za prelazak, a to je:

 – eBar (sertifikovani ESIR)

 – RAČUNAR

 – POS TERMALNI STAMPAČ (npr. Espon, Bixolon, Custom, Posiflex, X Printer, Samtec)

 dodatno je potrebno da se obezbedi:

 – BEZBEDNOSNI ELEMENT (u STANDARD formatu, upustvo za podnosenje prijave mozete videti ovde)

 – SMART CARD READER (koji mozete da obezbedite preko nas)

 

Osnovni uslov za odobravanje i sertifikaciju ESIR-a od strane Poreske Uprave je da svaki račun/predračun mora biti poslat Sistemu za upravljanje fiskalizaijom (SUF) Poreske Uprave. Svakom ESIR-u koji bude omogućio izdavanje bilo kog dokumenta koji nije predhodno poslat SUF-u biće ukinuto odobrenje i zabranjen rad u Republici Srbiji.

Takodje jedini i isključivi dozvoljeni vidovi plaćanja su: Gotovina, Kartica, Ček, Prenos na račun, Vaučer, Instant plaćanje i Ostala bezgotovinska plaćanja.

 

 Nije potrebno kupovati nove fiskalne kase. Pored nepotrebnog inicijalnog troška obavezujete se i na dodatnu takodje nepotrebnu mesečnu pretplatu uz ugovornu obavezu od dve godine.

 

Uz eBar (ESIR) potreban je i  lokalni procesor fikalnih računa (LPFR). LPFR za naše korisnike obezbedjujemo mi u trenutku instalacije. Do sada ste imali obavezu plaćanja GPRS-a mesečno i servis fiskalne kase – godisnje. Od sada toga više nema i jedina izmena je plaćanje LPFR-a 5e mesečno odnosno 50e godisnje za korisnike sa trajnom licencom.

 

Za sve dodatne informacije pozovite:

+381 63 213 332

Radnim danom do 17h